Keceli meggyfesztivál

A Kiskunhalastól mindössze 25 kilométernyire fekvő Kecelen 2019. június 8 – 9-én rendezik a számos programot, koncertet, előadásokat kínáló meggyfesztivált. Az út autóval 20 perc csupán, de busszal is alig több, mint félóra. Lesz csettegőverseny, meggymagköpés, kerékpártúra és más szórakozató program.

Forrás: Meggyfesztivál

Halason a Honfoglalás rockopera

Ismét Kiskunhalasra látogat a Nemzeti Lovas Színház. A Hirling József Lovasparkban a Nemzeti Lovasszínház előadja: Honfoglalás. A rockopera hatalmas siker országszerte. Minden bizonnyal ez egy jelentős esemény lesz városunkban 2019-ben. Az esemény 2019. június 8-án 19:00 órától 22:00 -ig tart. A Koltay Gábor rendezte Honfoglalás című történelmi mozifilm alapján készült rockopera a rendező testvére, Koltay Gergely és zenésztársa, Szűts István alkotása, a színpadra állítása Pintér Tibor érdeme.

Forrás: Evensi.com

Kiskunhalasi gyermek- és sportnap

Június 1-én, vasárnap kerül megrendezésre a városi gyerek- és sportnap Kiskunhalason. Rengeteg program várja ezen a napon a gyerkeket és szüleiket. A főtéren frissen készült ételeket fogyaszthatunk, valamint izgalmas kalandtúrán vehetnek részt a gyerekek. Délelőtt a 60 éves kiskunhalasi művészeti iskola alkotói és az ő alkotásaik lesznek láthatók 10:00 órától. A kalandtúra állomások is 10: órától lesznek elérhetőek, itt az íjászat, galabászat és a huszárélet mindennapjairól szerezhetünk információkat. Betekinthetünk a rendőrség és a tűzoltóság is bemutatkozik. A bátrabbak boxolhatnak a kiépített ringben, az ügyesebbek pedig kerékpáros akadálypályán próbálhatják ki magukat.  Kora délután táncbemutatók lesznek, majd Rubint Réka tart alakformáló edzést 14:30-tól. Később, azaz 17: órától Halász Judit fog énekelni a gyerekeknek. Este 19:00 órától pedig az Alma együttes tart gyereknapi koncertet.

Forrás: Halasmédia 

Halasi nyárindító főtérparty

Kiskunhalason május 31-én, szombaton rendezik meg a nyárindító főtérparty-t. Ezen a napon Food Truck Show látogat városunkba. A teherautókból finom ételeket kínálnak a látogatók számára. A rendezvény során fellép Oláh Maja, a 5Nonbonds formáció, valamint koncertet ad Magna Cum Laude. Az estét DJ Benny nosztalgia party zárja.

Forrás: Halasmédia